sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

kukat ne kukkii

Härkäpapu kelpaisi kukkamaahankin.

Tätä me sanotaa Puolankukaksi, nähtiin niitä ensimmäisen kerran Slubicessa Puolassa. Toisen kerran ollaankin nähty vain omassa pihassa. Pysyttelee hyvin hengissä, ei leviä liiaksi. Harmaaksi käenkukaksi (Lychnis coronaria) sitä puutarhapalstoilla sanotaan. Väriksi sanovat aniliininpunaisen. Minulle tuollainen väri on violetti. Enkä tiedä mitä aniliini tarkoittaa; vanilliinin vain tiedän. Joka tapauksessa komea väri. Sen aina huomaa.

Rupeaa siellä kukkimaan jotain nappulakukkiakin. Luultavasti olen tämänkin itse taimitarhalta käynyt hankkimassa vuonna muutamana, mutta ei minulla enää ole aavistustakaan siitä mikä tämä on.


Haa! Kun tarpeeksi myöhään kehtaa käyttää sadettajaa pihassa, niin tulihan sitä sadettakin viimein. Kymmentä vaille puolen yön. Saakin sataa nyt koko yön.

Piru vie, loppui viidessä minuutissa.

3 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Oliskohan se jonkin sortin punahattu? Tuo'puolankukka' on aika hauskan näköinen, en ole tainnut ennen nähdä. Härkäpavut ovat uskomattoman kauniita. Kuvailin niitä tässä pari viikkoa sitten, mutta ei oikein onnistuneet. Hyvä kun sinulla onnistui.

RH kirjoitti...

Jaa, pikasateita teilläkin :)

Yamaba kirjoitti...

Sinulla varmaan Lepis on niin korkeat standardit, että epäonnistuminen tarkoittaa hiukan riman alle jäämistä. Minulla ei ole sitä ongelmaa.