perjantai 12. helmikuuta 2010

Pinaattiletut

Taikinassa ja muodossa niiden salaisuus. Resepti:

Lukuisia kananmunia
Pitkä loraus vettä raanasta
Vehnäjauhoja niin että sakeutuu, sekoitetaan vipsilällä
Rypsiöljyä vähän
Suolaa vähän
Nyrkinkokoinen kimpale pinaattia pakkasesta

Ajetaan paxilla hienoksi taikinan sekaan. Mikrossa sulattaminen ensin helpottaa työtä huomattavasti.


Paistetaan isoilla pannuilla lämpöä säästämättä 1-2 mm paksuisina epäsäännöllisen muotoisina pieninä palasina. Syödään sormin lämpiminä. Voi niin halutessaan syödä haarukallakin lautaselta ja panna päälle mitä tykkää: voita, juustoa, makkaraa, soijakastiketta, valkosipulia, mansikkahilloa, tms.

Resepti on tyttären kanssa tehdyn pitkän kehitystyön tulos. Tavalliset letut häneen eivät oikein uppoa. Läpimurto tapahtui kun ymmärrettiin jättää maito tarpeettomana pois reseptistä. Pinaatin sijasta voi sekaan heittää mitä muuta tahansa. Kerran pantiin klementiinejä. Kovin on mieto maku niissä paistettuina.

3 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Vaikuttaa herkulliselta! Pitääpä kokeilla tässä joku päivä.

Yamaba kirjoitti...

Meillä niitä ainakin menee.

Anonyymi kirjoitti...

Vastasinkin jo omaan blogiini, mutta täytyy vielä lisätä, että mäkin voisin koittaa tehdä niistä tollasia pieniä ja sulosia :) Tein koko pannun kokoisia, enkä tietenkään saanut niitä ehjänä käännettyä...