perjantai 8. tammikuuta 2010

Kohtuurauhallisia päiviä

Pitäisi kirjoittaa. Kuukausien jälkeen. Eilen uskalsin vilkaista tiedostoa, jossa on tekstin pohjaa ja hahmotelmaa, mutta suljin sen heti kauhuissani. Tänään uskalsin jo katsella sitä, muotoilla otsikon ja kirjoittaa yhden lauseenkin. Aloittaminen on aina kamalaa.

Muuten aika on kulunut paria gradua ja paria väikkäriä neuvoessa. Sillä rintamalla on kuitenkin ollut kohtuullisen hiljaista syksyyn verrattuna. Ne jotka halusivat työnsä valmiiksi jouluksi tai vuodenvaihteeksi on hoidettu, tammikuu ei ole mikään erityinen psykologinen kuolemanviiva kenellekään. Sähköposti raksuttaa silti koko ajan, niin monella on niin paljon kysyttävää. Vastailu on kuitenkin helpompaa kuin pitkien käsikirjoitusten lukeminen. Tätä blogia ehtii kirjoittaa, ja katsoa muitakin. Olen tammikuun alkupuolen pääosin kotona, ei minulla ole vielä opetustakaan. Osa oppilaistani on ulkomailta, kieltäytyvät olemasta Suomessa tammikuussa, vaikka täällä juuri nyt olisi kaikkein eksoottisinta. Ei niille kannata seminaareja vielä järjestää, kun eivät tule kuitenkaan. Olen kokeillut ja suuttunut niiden kanssa, mutta mitä turhia. Helmikuussa ehtii hyvin aloittaa, toukokuuhun on aikaa. Hyväkin olla kotona nyt, lumen kolaamista on jatkuvasti, lämmittelen 2-3 tulisijaa päivittäin näin pakkasella, ja teen ruokaa perheelle. Käytän Miinaa kävelyllä. Haahuilen sitä sun tätä. Olen ottanut jopa monta valokuvaa, mitä ei ole tapahtunut kuukausiin. Ei tarvitse ajaa autoa pimeässä ja vaimolla on helpompaa kun joku tekee kotityöt.

Kuun loppupuolisko onkin sitten melkein matkustamista. Konferensseja ja tohtoriseminaareja siellä täällä. Ehkä sekin on hyvä. Syksyllä oli pakko lopettaa lähes kaikki liikkuminen, mutta on hyvä nähdä mitä muualla maailmassa tapahtuu.

Kävin katsomassa Googlen analyysitkin. Ei täällä paljoa väkeä käy, vanhat miehet eivät ole kiinnostavia, mutta jokunen kuitenkin, useimmat eksyjiä, jotka häipyvät välittömästi. Hakusanoista on vuosikausia ollut yleisin "pimeä ravintola", mutta nyt on joku ruvennut etsimään "Yamabaa" hakurilla. Taidan olla minä itse pari kertaa, uusista koneista. "hyvä sauna" on nousussa. Pornoa hakusanoissa ei juuri ole, eipähän sitä tässä blogissa juuri löydy. Ei niin ettenkö tykkäisi naisten kuvista, niin vaatteet päällä kuin ilmankin, mutta yritän pitää tämän kohtuullisen siistinä isän ja aviomiehen blogina.

Ihmisten käyttämät selaimet minua kiinnostavat, ja ehdoton ykkönen täällä käyneillä näkyy olevan Firefox, jäljessään, tässä järjestyksessä, Safari, Opera ja Eksplooreri. Mielenkiintoista että IE ei erityisen suosittu ole. En käytä sitä itsekään kuin pakosta. Ja oma suosikkini Opera pärjää ihan hyvin, mikä on tärkeää senkin takia että haluan sen pysyvän pystyssä, jotta voin käyttää sitä jatkossakin. Vielä on vähäisiä määriä käyntejä Caminolla ja Chromella. Kummastakaan en tiedä mitään.

5 kommenttia:

RH kirjoitti...

Haa, mie käyn ainakin Operalla täällä aika ajoin... Toisinaan harmittaa, kun en ite osaa niitä tilastohommia; aikanaan Vuodatuksessa oli oma tilasto joka blogilla, mutta sit se jämähti yhtäkkiä ja sitten loppui. Ne hakusanat oli tosiaan välillä huikeita!

Yamaba kirjoitti...

Sinähän olet Bloggerissa. Siellä tilastot on sellaisessa paikassa kuin Google Analytics, joka löytyy kun menet ensin blogisi kohtaan Muokkaa, ja sieltä Omaan tiliin. Analyticsille piti muistaakseni antaa jotain tietoja itsestä ennen kuin se alkaa toimia, en muista kun siitä on niin kauan aikaa. Ei siellä koskaan mitään järisyttäviä analyysejä ole ollut.

RH kirjoitti...

Kiitos! Menenpä katsomaan...

RH kirjoitti...

No ei siellä kyllä ollu. Google friends jotain ja dokuments jotain, ei analyticsia. Ehkä mulla on taas joku täppi jossain väärin.

Yamaba kirjoitti...

Niinkö? Sitten neuvoin väärin, tästä on minulla jo aikaa. Pahoittelen. Kokeile mennä tänne http://www.google.com/analytics/ ja liittää sinne oman blogisi. Sen jälkeen sen pitäisi alkaa näkyä omassa tilissäsi.