sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Grüss Gott!

Kautta kirkkonummelaisten pienten mutkaisten teiden pääsin pohjoiseen, kuntaan missä on Rantatie ja rantasaunojakin vielä joku pystyssä, mutta järven pohja kasvaa AIV-nurmea. Siitä lienee kunnan nimi tullut, en tiedä.

Tapasin vanhan ystävän, jolla on ollut puolentoista vuoden päänsärky. Ollaan puheltu paljon über Arbeit und Baierische Sachen, aus Radio Nachrichten über Spielen in Bundesliga, und irgendeine Musik aus Baierische Rundfunk 1. Druck eine Flasche Baierische Wein.

Täällä S-marketin loisteessa on vielä kuumempi kuin etelässä viime yönä. Väänsin patterin ihan kiinni ja pidin jonkin aikaa ikkunaa auki, ennen kuin sain aamuyöllä taas nukuttua.

Täällä minua on pidetty hyvin. Kohta sanon "Servus" baijerilaiseen tapaan, ja suuntaan uudelleen etelään kohti seuraavia töitä. Saa nähdä millaisen ilmaston siellä nyt kohtaa.

9 kommenttia:

RH kirjoitti...

Luulin jo hetken, että oot ollu täällä meillä, mutta tuo kuivattu järvi kunnan nimessä ei kasva nurmea, vaan risukkoa. S-market täällä kyllä on :) ja läheltä lienet mennyt, jos moottoritietä oot sieltä pohjoiseen suunnannut.

Yamaba kirjoitti...

Risukkojärvi ... ei kai sellaista kuntaa ole olemassakaan ... ?

Siuntiosta ajoin pieniä teitä halki Kirkkonummen, sitten Turun moottoritietä Kehä III:lle, mistä Hämeenlinnan mottoritietä Nurmijärvelle. Jos olen kulkenut läheltä teitä, niin mukava.

RH kirjoitti...

Ei ole, kun eivät tienneet nimeä keksiessään, että järvi kuivataan. Mahdollisesti majavia on ollunna sillon näillä nurkilla. Kolmostie kulkee jonniin matkan päässä, eli Hml:n motari.

Ipo kirjoitti...

Bundesligan pelit on ainoa saksalainen juttu minkä sensuroin, siis en kuuntele radiosta.

Olis kiva jos kirjoittaisit enemmänkin saksaksi! :)

Yamaba kirjoitti...

Haa Sanna, onko niin että Nurmijärven nimi on annettu jo silloin kun siellä oli vettä? Minä jo luulin keksineeni helposti syyn tuollaiseen nimeen, mutta erehdys lienee.

Ich möchte gern auf Deutsch schreiben, aber wenn ich es tue, muss ich natürlich mehr denken, und es ist langweilig. Wir werden sehen. Wenn willst du über Männer und unsere Sauberkeit schreiben?

RH kirjoitti...

Enempi pittää aatella saksaa lukiessakin... mie kyllä mieluummin luen suomea. Mejän saksanope oli kamala.

Yamaba kirjoitti...

Minulla oli hyvä. Iloinen ja suorapuheinen nainen, joka tunsi kielen hyvin. Sitä oli ilo opetella ja olen saksasta sen jälkeen aina tykännyt.

Ipo kirjoitti...

Ich schreibe über Männer wenn ich habe Inspiration. :)

Aber ich lese gern über Männer und andere Sachen...

Yamaba kirjoitti...

OK, kein Problem.