maanantai 23. marraskuuta 2009

Miina ja orava

Minulla on pihassa kaksi lintulautaa, joissa on auringonkukkaa ja maapähkinöitä. Orava käy siellä myös syömässä, eikä minulla ole mitään sitä vastaan. Siinä on kuitenkin omat vaaransa. Miina keksi, että pihassa orava vierailee, ja mielellään metsästäisi sen. Miinalla on ovelta matkaa ruokapaikoille 15-18 m, ja isona painavana koirana hän lähtee suoraan kohti melkoisella metelillä. Oravalla on matkaa lähimpään puuhun 0-3 m, ja se on Miinaa paljon ketterämpi ja lyhyellä matkalla nopeampi. Näin orava on puussa reilusti ennen kuin Miina paikalle saapuu. Minusta tilanne on aika reilu, enkä ole siihen puuttunut. Miina on äärimmäisen iloinen mahdollisuudesta päästä oravan tappoon. Oravan tehtävänä noin yleensäkin on pysyä tarkkana, ja selvitä hengissä kissoista, ketuista ja pöllöistä, sekä syödä toisten eläinten poikasia, jos kohdalle sattuu.



Ei oravatkaan silti aina ole tarkkoina. Se oli kerran hajamielinen, lähti liian myöhään liikkeelle, joutui paniikkiin ja lähti vielä väärään suuntaan. Eli Miinaa kohti. Meni Miinan oikeaa etujalkaa hipoen millimetrien päässä Miinan hampaista, mutta hengissä kuitenkin selviten. Kiipesi petäjään niin korkealle kuin pääsi.

Sellaista on elämä, ja varmasti oravaa pelotti. Siltikään minä en tilanteeseen puutu, enkä ota Miinalta hänen iloaan. Orava on tervetullut syömään ruokaani, mutta sen on itse pidettävä itsensä hengissä.

5 kommenttia:

RH kirjoitti...

Muhkean näköinen Miina on tuossa kuvassa... mitähän se mahtais tehdä, jos sais oravan suuhunsa? Hölmistyisköhän, kuten edesmennyt saksanpaimenkoiramme... se viskasi oravanpojan vain muutaman metrin päähän.

Yamaba kirjoitti...

Tuo oli jännä huomautus. Noinkin voisi käydä. Jahti Miinaa nimenomaan kiinnostaa, mutta tiedän niin vähän sen aikaisemmasta historiasta, että en tiedä osaisiko se oikeasti tappaa. Sekin taitohan pitää opetella. Meillä se on tottunut vain ruokaan joka ei liiku.

Anonyymi kirjoitti...

Jännä juttu, tuli tuosta Miinan profiilista tuossa kuvassa biisoni mieleen.

Yamaba kirjoitti...

Joo, se on niin jykevä. Minusta se näyttää välillä pieneltä karhulta.

RH kirjoitti...

Kyllä muuten onkin biisonin siluetti :)

Meiliä.