tiistai 14. heinäkuuta 2009

Sähkökaapin ovet

Asensin viimein sähkökaappiin ovet. Onpahan nekin nyt paikallaan, ja eteinen sen verran siistimpi. Ovet on paikallisesta ovitehtaasta, valmiiksi saranoituja. Sähkötaulun jäähdytysrivoille on riittävästi tilaa, ja jäähtymistä ovien ei pitäisi haitata yhtään, tilaa on riittävästi niin niiden ala- kuin yläpuolellakin ilman kiertoa varten.



Jotta oviaukko tulisi oikean levyiseksi, piti huonetta vähän kaventaa siltä kohtaa. Tein pienen seinänpätkän, jonka päällystin leppälaudoilla. Tavallista harmaaleppää. Ne on mökin lepistä, kaatelin niitä joku vuosi sitten polttopuiksi ja teetin parhaimmista lautoja. En viitsinyt käyttää niitä höyläämössä oikeiksi paneleiksi, vaan höyläsin itse ja ajoin jyrsimellä reunoihin pienet koristeurat, lakkaa päälle vanhan purkin pohjasta. Tuli sekin purkki käytettyä loppuun. Noin pienet laudanpätkät siitä tuskin vääntyvät tai pullistelevat, vaikka eivät olekaan toisissaan kiinni panelilautojen tapaan. Ruuveilla ne näkyvästi kiinnitin. Pidän rakenteista jotka voi kätevästi purkaa. Mietin siihen hyllykön tekoakin, mutta ei siitä oikein kunnollisia olisi saanut. Koolingit vie oman tilansa, eikä hyllyille olisi jäänyt oikein mitään.


Tykkään lepästä. Se on kaunista pehmeää puuta, jota on helppo työstää, ja joka siitä nätisti hiljalleen tummuu. Eikä sitä ole joka talossa.

Ei kommentteja: