perjantai 16. tammikuuta 2009

Durian ja 足按摩

Kävin kalliimman luokan tavaratalon ruokaosastolla ja siellä kävellessäni leijui nenääni vieno mutta heti huumaava durianin tuoksu. Se on täysin vastustamaton. Hedelmähyllyn päästä lähde löytyi, valmiiksi leikattuja muovikelmuun käärittyjä durianin palasia. Täällä olevat durianit on tietysti lennätetty jostain Thaimaasta, Malesiasta tai Indonesiasta, ja muovikelmussa olevat ovat makunsa puolesta yhtä laadukkaita kuin appelsiinit Suomessa, mutta ei niitä silti voinut ohittaa. Kassalle kävelin yhden paketin kanssa ja kotona hotellissa söin. On se ihme hedelmä. Kun kerran oppii sitä syömään, ymmärtää millainen nautinto se on. 

Ja vähän myöhemmin kävin jalkahieronnassa. Ovat kipeytyneet kävellessä. Ja onhan se mukavaa, jos hieroja osaa. Tämä osasi, sattui erinomainen paikka. Nuori hunanilainen mies, erittäin ammattitaitoinen. Teki jalkakylvyn aikana hartia- ja selkähieronnan, veisti terävällä taltalla - siis tosiaan terävällä, kokeilin sitä - liiat nahkat pois, ja hieroi niin hyvin etten ole niin hyvää saanut missään. Tunnin ja vartin hieronta. Pyöristin maksaessani summan ylöspäin niin, että hinnaksi tuli 10 euroa. 

Lopuksi kävin vieressä pienessä baarissa, missä käy keltatukkaisia kiinalaisia, kortinpelaajia, äänekkäitä naisia yms mukavaa väkeä, juomassa pienen lasillisen 北京二锅头. Se on 56% erittäin vahvan makuista viinaa, joka juodaan raakana huoneenlämpöisenä. Se on vähän niin kuin pontikkaa, mutta kuitenkin erilaista, yksi kiinalaisen 白酒 lajeja. Halvimmasta päästä; sitä saa parilla eurolla 3 litran pänikän. Luultavasti Pekingin kuuluisin juoma. Se maistuu ihmisen suussa ensimmäisellä kerralla kamalalta, mutta siihen tottuu, ja useamman juontikerran jälkeen siitä alkaa tykätä. Se on vähän kuin durian. 

Että nautiskeltu on. 

Ei kommentteja: