torstai 3. heinäkuuta 2008

Noita helsinkiläisiä aina näin kesäisin ihmettelen. Täälläkin muutama kesämökkiranta on,  ja sinne ne sitten tulevat tähän aikaan vuodesta. Tultuaan ne alkaa ensin ryypätä ja sen jälkeen kuolla kuin kärpäset. Pari viikkoa putkeen ryypättyään niiltä alkaa pamahdella sydämet, maksat tai diabetes, tai ne lähtee rohkeasti järvelle moottoriveneellä. Osa pysyy hengissä, mutta ei malta olla yrittämättä osoittaa taitojaan miesten töissä. Kirves tai moottorisaha käteen, ja kohta niitä jo tuodaan verisinä terveyskeskukseen. Metsurin ja kirvesmiehen työkaluja ei kenenkään pitäisi ryhtyä kännissä käyttämään, saati sitten ihan taitamattomien. 

Ei ne ole oikein aikuisia.  

Naiset tosin pysyy paremmin hengissä ryyppäämisestä huolimatta, eivätkä veistele itsestään palasia sinne tänne, ainakaan samassa määrin. 

Helsingistä itsestään kyllä tykkään. Se on pieni, mukava ja kaunis kesäkaupunki, suurin osa siitäkin metsää ja rantaa, ja kaikki on siellä niin lähellä. Helsinkiläisetkin ovat selvästi järkevämpiä Helsingissä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo... tota se liiallinen työnteko teettää – lomalla sekoo.

Yamaba kirjoitti...

Ehkä se on sitä. Se kyllä näyttää enemmän siltä, että ne ei keksi itselleen oikein mitään kunnollista tekemistä. Ei ne sinänsä sekaisin ole, jatkuvassa kännissä vain, ja luultavasti ainoastaan nämä näkyvimmät ja kuuluvimmat, jotka hyvin erottaa Helsingin murteestaan. Siellä taaempana hiljaisena on varmaan aivan järkevää porukkaa.

Enkä tietysti tiedä onko ne tarkkaan ottaen Tikkurilasta, Olarista, Hyrylästä, Klaukkalasta, tai muista sellaisista oudonnimisistä paikoista; samaa Helsinkiähän se on kaikki täältä katsoen.