torstai 29. toukokuuta 2008

Sanovat autoa kullin jatkeeksi ... enpä tiedä, ei tuo metafora minussa mitään herätä.

Auto on nainen. Siihen kiintyy. Sillä on mielentiloja, jotka pitää ottaa huomioon. Sitä on joskus pestävä ja meikattava ulkona liikkumista varten, etenkin juhliin. Se on katseiden kohteena. Se halaa minua tuolillaan ja turvavyöllään; minä pidän ratista kiinni varmalla otteella. Kun se on tarpeessa, työnnän bensaletkun syvälle sen reikään ja ruiskutan tankin täyteen. Se antaa lämpöä ja suojaa sateella ja pakkasella, viihdyttää ja rauhoittaa musiikilla, suostuttelee ajamaan rauhallisesti ja tasaisesti. Mutta kun tiellä tulee eteen oikein hidas jono rekkoja ja kesäautoilijoita, on siinä poweria kuin hyvässä naisessa. Vaihdan neloselle, painan kaasun pohjaan, ja yhdessä me siirrytään jonon ohitse. Se on hiukan kuin yhtymistä, ja siitä tulee orgastinen olo. 

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienosti kuvailet autoilua :) Ja noinhan se juurikin on...

Itselleni on tällä hetkellä periaatteessa ihan sama millä ajan, kunhan vaan perustoiminnot pelaavat ja ajoneuvo vie paikasta a paikkaan b, etuperin sekä takaperin.

Mutta sisimmässäni haaveilen vielä joskus ratsastavani yksin auringonlaskuun tällä:


http://www.musclecarclub.com/musclecars/ford-mustang/images/ford-mustang-1968c.jpg


Se olisi onnea... *Huoh* :)

Anonyymi kirjoitti...

Ja kas, yllättäen linkki ei sitten toimi :(

- Mutta metallinhohtosininen -68 Mustang oli siis kyseessä.

Yamaba kirjoitti...

Toimii se linkki; se piti vain kopioida ja runtata uuden ikkunan osoitekenttään. Hieno auto se Mustang on. Mistä sinä tällaisen mieliteon olet saanut?

Maria Puotiniemi kirjoitti...

Hain juuri tänään pitkäaikaisen ajokortin, mutta menopeli puuttuu... :(
Eksyin tänne kaverin linkkivinkillä, hauska lukea välillä miesnäkökulmaa täällä Blogistaniassa :D

Yamaba kirjoitti...

Kiitos käynnistä, pieni pappi. Sinä kirjoitat hyvin tarkkarajaista teologista kieltä omassa blogissasi, mutta tässä kommentissasi ihan tavallista yleiskieltä. Mielenkiintoista. Ihminen taidat olla sinäkin.

Kyllä niitä autoja alle ennen pitkää löytyy tällaisessa maassa. Toivotan kiintoisia ajeluita. Liikenteessäkin on oma kielensä, jonka opetteluun menee vähän aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hmmm... Mieliteon yksin auringonlaskuun ratsastamisesta vai mieliteon metallinhohtosinisestä Mustangista? :)

No, Mustangia olen palvonut jo ihan ihan nuoresta (ehkä 10-12 -vuotiaasta) saakka, ja vuosien ajan olin sitä mieltä että punainen sen vieläpä olla pitää. Mutta nyt olen jo kauan ollut varsin ihastunut tuohon metallinhohtosiniseen... - Jos lahjaksi saisin niin toki väriksi kelpaisi kumpi tahansa :D mutta jos lotossa voittaisin ja itse ostaisin niin ehdottomasti sininen ♥

Musse vaan on mielestäni upean näköinen auto. Kulkee ja pörisee mukavasti, on tyylikäs ja näppärä, nopea ja kätevä. Unelma!

Jokin aika sitten olin kaupan pihalla pysäyttää erään metallinsinistä Mustangia (vuosimallista en ole varma) ajavan ihmisen ja kysyä että saisinko ottaa autosta valokuvan, mutten kehdannut... Mutta ehkä vielä joku päivä kehtaan :)