torstai 22. toukokuuta 2008

Järjestin uuden laskurin. Aikaisemmin asentamani laskee kyllä koko ajan hyvin, mutta väärää asiaa. Ei vierailijoita, vaan itse blogia. 

Vanhan miehen blogiin ei koskaan tule paljon kävijöitä, jos en ala kirjoittaa politiikasta, mutta se ei ole tämän tarkoitus. N. 4 tai 5 ihmistä kuitenkin on joskus täällä jotain kommentoinut, mikä on minusta täysin riittävää. Sitä kuitenkin ei malta olla olematta utelias, josko täällä joskus kuudes tai seitsemäskin kävisi. Tällaisia me ihmiset ollaan.

Siksi laskuri. Pääongelma sen suhteen vain on, että niitä on tarjolla markkinoilla satoja, ja varsin monet niistä keräävät samalla erilaista oheistietoa kävijöistä laskurin tekijän tarpeisiin, tai ainakin vaativat tietoa minusta. Katson roskaposteja tyhjennellessäni joskus mitä siellä on, ja sinne tulee edelleen mainoksia paikoista, joihin joskus 2-3 vuotta sitten olen erehtynyt jonkin vastaavan ilmaistuotteen toivossa osoitteeni antamaan. Teknisestihän asia on suotimella ratkaistavissa, tai hotmail osoitteella missä ei koskaan käy, mutta epämiellyttävää silti. 

Saavat totta kai vaatia mitä haluavat, ja minä saan olla antamatta. Siksi 1990-luvun verkkokulttuurin tuote olisi ollut minulle ihanteellinen. Mutta tämäkin vaikuttaa kohtuullisen kohteliaalta ja asiallisesti käyttäytyvältä paikalta. 

Minua itseäni tämä ei näy laskevan, laskeneeko mitään muutakaan.

Ei kommentteja: