En tiedä miksi nimi on tuollainen; laaksossa tämä on. Joka tapauksessa: jos lähtee kävelemään keisarillisen palatsin pohjoispuolelta Imadegawan katua länteen päin, tulee aikansa käveltyään tänne. Temppelinä tämä ei ole vanha, vaan keisari Meijin perustama 1868. Hän rauhoitti tänne yhden 700-luvulla (Junnin) ja yhden 1200-luvulla (Sutoku) kesken hallituskauden karkoitetun keisarin. Sieltä löytyy myös keisari Shōwan (hallitsi 1926-1989) omin käsin istuttama petäjä, joka ei vielä ole kovin iso. Mutta kuten kaikkialla Kiotossa, jos vähän raaputtaa, tulee vastaan vanhempaa historiaa. Täällä sanotaan keksityn 600-luvulla paikallisen jalkapallon, nimeltään kemari (蹴鞠), eli marin potkiminen. Mari on peuran nahasta tehty pallo, ja tarkoitus on, että koko joukkue yrittää pitää sen ilmassa mahdollisimman pitkään koskematta siihen käsillään; kyynärpäitä ja kaikkia muita ruumiinosia saa käyttää. Pallo on patsaassa kuvatun kokoinen.
Joukkueeseen, joita siis on vain yksi, näyttäisi kuuluvan puolenkymmentä urhoa, ja kenttä on tämän kokoinen. Keisarin palatsissa on myös oma pihansa kemarin peluuta varten.
Kemarin lisäksi temppeli toimii kaikkien muidenkin pallopelien temppelinä. Yhdessä pyhäkössä niitä on alttarilla monenlaisia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti