keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappu

Vappu meni lähinnä gradunlukemiseen; lapset tahtoo päästä opiskeluistaan eroon ja saada tutkintopaperit taskuunsa kesäksi. Se panee opettajan lukemaan, viideltä jo aamulla tänään.

Mutta tehtiin tässä muutakin. Autoihin kesärenkaat. Niissä saisi melkein kaikissa olla kitkuttimet alla niin pysyisi tiet paremmassa kunnossa ja olisi vähemmän onnettomuuksia. Niillä pitää ajaa rauhallisesti. Renkaat on vaihdettu ja pesty sekä ne että autot. Kuivattu auringossa kevättuulen raikkaiksi. Kelpaa niitä lokakuussa taas vaihtaa alle.

Tytär vaihtoi kokonaan itse ensimmäisen renkaansa; otti irti entisen ja kiinnitti kesärenkaan paikoilleen. Luja tuli. Hyödyllisiä taitoja naisille.
 Kolat nostin naulaan. Jospa ei enää lunta paksulti sataisi.
 Pumppu on tuolla alla. Jäät ei lähteneet vapuksi, mutta liikkeelle kuitenkin. Pohjoistuuli työnsi ne tämän pään rantaan, kallion päällekin. Valkeaksi mennyt ei ole enää vedessä. Mutta pumppuahan jää päällä ei haittaa. Hyvin sieltä autonpesuvesi tuli.
 Miina pääsi kahlaamaan tuulelta suojaiseen rantaan, mihin jäitä ei tullut. Ei mikään ole ihanampaa kuin tepastelu jääkylmässä vedessä. Oli siellä kauan. Entinen koira meni uimaan heti kun pystyi, mutta Miinalle riittää mahavilloihin asti.
 Viimeisiään jää vetelee. Pinnassa näkyy vielä paikoitellen askeleiden ja moottorikelkan jälkiä, mutta sinistä jo monesta paikasta pilkottaa.
 Toisella puolella niemeä ei pinnassa enää näy talven jälkiä. Alkaa olla jo hilettä kaikki.

Ei kommentteja: