keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

4 km tuskien taival

Ensimmäistä kertaa eläissäni luistelusuksilla. Säärien etuosa kipeytyi heti ensimmäisen 5 m jälkeen ja muutenkin käyttöön joutui sellaisia lihasryhmiä että niitä ei ennen ollut tarvinnut vaivata. Vähän kulkua eteenpäin ja sitten lepoa vähän. Ensimmäisen kilometrin jälkeen alkoi helpottaa, luistelumatkat piteni ja lepotauot harveni. Kivutkin väheni. Säärikipu loppui. Tulipahan nähtyä tuokin. Ei heti huomenna uudestaan. Vaatii kyllä opettelua ja totuttelua.

Olin luullut pitkiä sauvoja kömpelöiksi, mutta ei. Ne oli oikein kätevät ja niillä sai hyvin työnneltyä vauhtia myös tasalaskussa valmisladulla loivissa alamäissä.

Kolmas huomio on, että amatöörinkin ensimmäistä kertaa raudalla tekemällä suksien pohjustuksella ja kelivoitelulla on iso merkitys. En ole eläissäni hiihtänyt niin liukkailla suksilla. Ei mitään väliä sillä että maa ja taivas oli täynnä terävää -9°C pakkaslunta. Luisti todella ihmeellisesti. Toki olin ohjeet lukenut ja tein kaiken niin hyvin kuin osasin. Ilman sitä luistoa tuskat luultavasti olisivat olleet isommat.

Ei kommentteja: