sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Sirkusta yms

Soittelin isäni sisaruksille, serkuilleni ja muille asiaan kuuluville. Aloin ottaa selvää Finlexin avulla perintökaaresta, perunkirjoituksesta ja muusta paperisodasta. Lakikirja itse vaikuttaa monesti paljon selkeäsanaisemmalta kuin ne moninaiset epäselvät neuvot mitä verkosta löytää.

Ajoin aamupäivällä vaimon Helsingin junalle. Lähti reissuun pariksi viikoksi Paraguayhin. Onneksi minä en ollut aikonut tällä kertaa lähteä mukaan; olisin joutunut perumaan matkan. Vaimo on juuri nyt Frankfurtissa seuraavaa konetta odottamassa. On perillä viidakoiden keskellä ylihuomenna illalla. Sisaren luona ei noin vain piipahdeta mielijohteesta.

Ajoin iltapäivällä kolme tyttöä Sirkus Finlandiaan. Tyttäreni ja hänen tanssiryhmänsä muut jäsenet. Esiintyvien taiteilijoiden on hyvä käydä katsomassa muita esiintyviä taitelijoita ja havaita että satunnaiset mokat ei merkitse mitään; eteenpäin vain. Shown yleisö haluaa eikä välitä pienistä kunhan esiintyjä itse ei niistä välitä.

Olivat itse hankkineet liput, mutta tarvitsivat kuskin ja minä olin lupautunut. Itsekin toki lipun hankin. Tykkään sirkuksista, niin isoista kuin pienistäkin. SF on hyvin ammattitaitoinen sirkus, jossa on maailmanluokan tähtiä, ja esitykset oli poikkeuksetta hyviä. Surmanajoperinteen huomasin jatkuvan, mutta näyttävyys- ja vaikeusastetta on nostettu siitä kun viimeksi sellaista katselin. Pikkupoikana joskus 40 v sitten markkinoilla kierteli surmanajajia, jotka kaasutteli joko tynnyrissä tai teräspallossa, mutta moottoripyöriä niissä oli aina vain yksi kerrallaan. Nyt tungettiin pieneen palloon kerran valkoisiin puettu nainen kahden moottoripyörän kanssa, ja toisen kerran neljä moottoripyörää. Hurjan näköistä touhua. Palattiin sieltä kaikki tyytyväisinä. 15-16 -vuotiaille tytöille kelpaa ainakin tällaiset huvit yhtä hyvin kuin 56-vuotiaalle miehellekin.

Ei kommentteja: