sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Presidentinvaalit, äänestysreissu 2012, 2. kierros

Aamulla pakkasta -33, joten äänestämään lähdettiin vasta alkuiltapäivästä kun aurinko oli lämmittänyt tienoot -25 lämpötilaan. 
 Tie vei ensin mehtäpolkua pitkin.
 Ennen pitkää päästiin jäälle moottorikelkkauralle. Läntinen taivas käy utuisaksi. Säätyyppi muuttuu. Pohjanmaalla tiettävästi sataa jo lunta.
 Moottorikelkkojen valtatielle.
 Siinä on mielenkiintoisen röpelö pinta.
 Alkaa viimein äänestyspaikka häämöttää. Tuolla koivun takana.
 Kunnantalon kulmalla on vielä edellisen kierroksen vaalimainokset kaikki jäljellä. Niihin ei ole kukaan koskenut kahteen viikkoon. Monessa muussa paikassa rivistöistä on poimittu pois muiden kuin jäljellä olevien ehdokkaiden kuvat. Eva Biaudetin kuvaa täällä ei koskaan ollutkaan; RKP ei jostain syystä halunnut panostaa kampanjaansa meijän kunnassa kovin suuresti. Sääli sinänsä, minä olisin voinut äänestääkin.
Äänestyspaikan sisällä toki selvisi ketkä viimeiselle kierrokselle olivat päässeet. Molemmat herrat oli esitelty asiallisesti, ja tässä eteisessä pääsi miettimään kumpaa äänestäisikään. Vaikea paikka. Tapanani on ollut äänestää joka kerta eri puolueen ehdokasta, eli että koskaan en äänestä samaa puoluetta kahta kertaa peräkkäin, oli vaali mikä tahansa. Nyt olin paha kyllä erehtynyt äänestämään toista heistä jo ensimmäisellä kierroksella, niin että oliko valintani selvä tälle toiselle kierrokselle? Ei se niin helppoa ollut ... piti tällä kertaa rikkoa periaatteitaan.

Ei kommentteja: