sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Pellavaa ja muuta

Pellavasta (Linum usitatissimum) ei ole helppo saada hyvää kuvaa. Menee samanlaiseksi sotkuksi kuin heinien kuvaaminen. Näiden siemeniä olisi tiettävästi hyvä syödä. Ne vielä vähän kukkivat, mutta pääosin sylkyt ovat jo muodostuneet. Siemenet on kuitenkin vielä aivan valkeita ja raakoja. Hyvä maku niissä kuitenkin on. Avasin muutaman ja söin.


Uusia kukkiakin alkaa kukkia pellavien seassa nyt kun ollaan lokakuuhun päästy. Nimen tietäisin, jos löytäisin jostain sen siemenpussin mistä nämä heinäkuussa kylvin. Hyvin lämmin syksy ei ole näitä pysäyttänyt, vaan ne jatkavat elelyään kaikessa rauhassa. [Sanna tiesi nimen: sinisievikki Nemophila menziesii]


Samaan aikaan kylvetyt tuhatkaunotkin (Bellis perennis) alkavat kukkia. Tässä ensimmäinen avoin. Lämpimissä syksyissä on omat mielenkiintoiset puolensa. Uudet kukat on niin kovin tuoreen tuntuisia maisemassa, joka muuten on täynnä ruskettuvia varsia ja pudonneita puunlehtiä.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Itsekin joskus ihmettelin omalla pihallani noita kukkia, miettien nimeä, mutta Google auttoi taas! Laitoin hakuun "sininen kukka" ja löytyihän se: sinisievikki.

Yamaba kirjoitti...

Niinpä näkyy olevan. Kiitos paljon. Ei sitä pussia mistään enää löytynyt.