tiistai 2. marraskuuta 2010

ゴミの日


Jätteet viedään 2 kertaa viikossa kadun varteen. Kirkkaisiin pusseihin puhtaaksi pesty kierrätysjäte, jukurttipurkit, maitopurkit, kääremuovit yms. Keltaisiin pusseihin keittiö- ja sekajäte, joka menee joko poltettavaksi tai maantäyttöön. Pussien pitää olla läpinäkyviä, jotta naapurit voivat vahtia toisiaan lajittelun suhteen. Yrittivät ensin tavallisilla muovikasseilla, mutta ei siitä tullut mitään. Kissat ja korpit tykkää keltaisista pusseista, käyvät kilpaa jäkekuskien kanssa siitä kuka niiden kimppuun ensin pääsee. Pussit pitää olla kadun varressa aamulla klo 8 mennessä, ja niiden pitäisi olla poissakin nopeasti. Tiistai ja perjantai ovat meidän kadulla jäteaamuja. Muulloin niitä ei saa kadun varteen viedä. 

Ahtaiden paikkojen systeemi. Toimii siinä määrin kuin ihmiset eivät yön pimeydessä vie pussejaan tielle ennen aikojaan, ja katu on jätekuskien reitin alkupäässä. 

Tämä on se Japanin maisema mikä minulla on tästä maasta aina kirkkaasti päässäni.

 

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

No tämmöinen tieto ja maisema on taas ihka uutta ihmiselle, jonka Japani-tietous on lähinnä mainoskuvien tasalla. Mutta ei tämä taidakaan olla sellaista, mitä turistioppaisiin laitetaan :)

Yamaba kirjoitti...

Eivät taida laittaa. Tässä maassa on monta puolta, niin kuin muissakin. Kyllä tämäkin jätesysteemi toimii silti, mutta vaatii useampia mummoja siivoamaan jälkiä iltapäivällä.