sunnuntai 31. lokakuuta 2010

台風


Tämä ilta ei kuitenkaan ole kovin esteettinen. Taifuuni kulkee ohitse. Se on kauempana, eikä täällä tuule kovin kovaa, mutta vettä tulee koko ajan paljon. Maisemana on vastapäisen kerrostalon iltavalaistus. Riittänee. Ruokaa on kaapissa puoli pussia tyttäreltä jääneitä perunarenkaita, purkki juomatta jäänyttä luumulonkeroa ja pari pientä kakia. Riittää se sekin. Vettä on kadulla korkeammalle kuin tohvelin varteen, jota ei ole, enkä halua lähteä kastelemaan kenkiäni uudestaan. Niillä on huomenna käveltävä pitkälle. 

Sain sentään päivällä ruokaa. Muutaman sadan metrin päässä on nepalilainen ravintola. Eihän moni muukaan ihminen tässä maailmassa syö kuin kerran päivässä.  Olisi samalla reissulla pitänyt kävellä kauppaankin, mutta mistäpä tuota arvasi että sade vain yltyy tasaisesti tunti tunnilta. On nurkassa televisio, mutta en ole sitä ikinä avannut. Sähköt toimii, ja luettavaa on paljon. On kuivaa ja viltin alla lämmintä. Ei mitään valittamista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniin kuvan nappasit naapurustosta kelistä huolimatta. Kyllä se päivä vielä kirkastuu. Vesi auttaa, nälkään.

Yamaba kirjoitti...

Vesi ...?

Niitä kakeja olikin 4, ja siihen se luumulonkero päälle, niin pärjäsi hyvin. Perunalastut oli niin suolaisia, että jätin ne sikseen. Aamulla sai työmatkalla kahvilasta teetä ja leipää.