sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Rehottaa

Helsingin paikallislehti kuukausiliitteessään mainosti jälleen kerran sitä kuinka itä- ja länsisuomalaiset ovat eri kansaa, ja kuinka länsisuomalaiset pitävät luonnon kurissa, siinä missä itäsuomalaiset antavat pihojensa rehottaa. Totta se on. Minä varmasti olen savolainen, ja meijän piha varmasti rehottaa.



4 kommenttia:

RH kirjoitti...

No kyllä vain, sullahan rehottaa kivikotkin! Ihania kivikkokasveja... ja sileitä pikkukiviä :) Norjasta vai kaupasta?

Yamaba kirjoitti...

Hmmm ... nuo kivet ... ne on olleet siinä vuosikausia, tytär niillä siinä pienenä leikki ... Norjasta on kyllä muinoin kuskattu auton takakontissa sileitä kiviä useammankin kerran, myös tyttärelle, enkä ikinä ole ostanut ... mutta joku on joskus tyttärelle kaupan kivipussin antanut, muistan senkin ... en tiedä kumpiako nuo voisivat olla.

RH kirjoitti...

Vuosikausia...? Ei oo kyllä sen näköiset :) Minusta tuntuu, että täällä jäkälöityy ja sammaloituu kaikki parissa vuodessa, jos paikalleen jättää. Lähikylässä oon kuvannu jäkäläisen liikennemerkinkin. Mahtaneeko johtua Ekokemin läheisyydestä...

Yamaba kirjoitti...

Niistä pikkukivistä en voi sanoa mitään varmaa, mutta kaikki nuo laakeat isot kivet ajoin kärrillä louhimolta ja mätin paikalleen syksyllä 1999, eikä niissä vielä jäkälää ole. Varjopaikat talon ympärillä toki sammaloituu, mutta tämä kivikkopenkki on niin kuuma, että siinä ei tapahdu juuri mitään. Jäkälähän on kuitenkin puhtaan, ravinteikkaan ja kostean ilman merkki, joten asutte Ekokemin lähellä ilmeisen luontoystävällisessä paikassa.