perjantai 23. huhtikuuta 2010

Lunta

Miina kiertää kävelemässä melkein kaikkien jäljellä olevien lumilämpäreiden päällä. Lumi on mukavaa. Maaliskuu on sellainen kuukausi, että sitä voisi viettää vaikka kolme vuotta yhteen putkeen. Lunta paljon vielä ja pakkasta, mutta jo silti valoisaa päivisin. Lokakuu on toinen miellyttävä kuukausi.

Mitäpä sillä kesällä tekee. Sitä on aina tarjolla etelämpänä.

5 kommenttia:

RH kirjoitti...

Onneksi on jo huhtikuu, eikä vielä lokakuu... tänään, kaadetun lehtikuusen oksia raahatessa tuli välillä naamalle räntää ja lunta kovan tuulen mukana, välillä porotti aurinko niin, että hiki tuli...

Yamaba kirjoitti...

Jaha, te sitten panitte sen nurin. Siitä tulee varmasti paljon polttopuuta. Sen pitäisi myös olla kestävää lahoamatonta lautaa. Minun lehtikuuseni on vielä niin pieniä, että tuskin niistä pääsen koskaan sen enempää polttopuuta kuin lautaakaan tekemään.

RH kirjoitti...

Niin, meni molemmat nurin. Taitaa kumminkin roskaa olla suurin osa, mikä me siitä saadaan - kaataja otti osan kaatopalkasta kolmena 4 m:n pätkänä tyvipäätä, ja silti rahasti ihan reilumman päälle. Ja kaatoi kaatamisen tieltä lasten kiipeilyraidan... mutta sehän kasvaa äkkiä uudestaan. Ja jäihän nuita kiipeilypuita.

Sitten hevoskastanjakuulumisia, vaikkei sua ehkä kiinnostakaan, mutta ei mulla ole muitakaan puista kiinnostuneita tuttuja: kaksi kolmesta homehtui ja sai mennä, kolmatta katellaan. MUTTA! Naapurilla oli jopa itäneitä kastanjoita pari kpl, laitoin ne ja pari muuta ruukkuun. Oletan, että se oli juuri, joka sieltä pilkisti - ainakin yleensä kasveilla tulee juuri ekana.

Yamaba kirjoitti...

Hevoskastanjasi kiinnostavat kovasti. Niin isoissa siemenissä on paljon rasvaa, joka pilaantuu herkästi. Ne on suunniteltu viettämään talvi kylmässä, märässä ja pakkasessa. Epäilen että sinun siemenesi ei idä, mutta jos naapurilla on itänyt, ja ne on sinulla nyt, niin kaikkihan on kunnossa.

Yamaba kirjoitti...

3 x 4 = 12 m puuta. Se on aika pitkä pätkä. Me on poltettu oksatkin. Puuta ne on nekin, pyörittelyssä vain on enemmän vaivaa kuin pilkotuissa puissa.