maanantai 15. maaliskuuta 2010

Jäällä

Järvellä on tapahtunut jotain outoa. Siellä oli reilu viikko sitten vielä paksulti lunta ja vettä sen alla. Nyt on enää viisi senttiä hankiaiseksi muuttunutta lunta ja kovaa jäätä sen alla. Uveavannotkin on kaikki jäätyneet umpeen. Tätä on vain isoilla selillä, Kapeissa salmissa ja rantojen ympärillä on vielä paksummalti lunta. Joka tapauksessa järvi on nyt tasaista hiihtolatua. Niin perinteiselle kuin luistelullekin. Me hiihdeltiin koko perheen kanssa illalla. Pikkupojat ajoi siellä mopolla ympyrää. Järvi on kuin pöytä, valkea liina päällä.

Suojasään ja pakkasen vaihtelu, vettyneen lumen tiivistyminen, aurinko, tuuli, jään pinnan mahdollinen kohoaminen ,,, mistä kaikesta se on johtunutkaan. Joka tapauksessa nopea ja hyvin tervetullut muutos.

Puuhastelu Ubuntun parissa jatkuu. Keksin miten saan sinne ison kasan päivityksiä, ja Pakettityökalua osaan hyvin käyttää. Linuxin sisäisiä ohjelmia saan helposti ladattua. Mutta mikään ulkopuolinen ei onnistu. Adoben Flash Playeriä tarvitsisin oman blogini näkemiseen, ja Skypeäkin yritin ladata. Saan kyllä molemmista Installerin .deb muotoisena perille asti, Mutta ne ei lataudu omalla exellään kuten Windowsissa, eikä GDebi Package Installer, jonka luulisi olevan se mitä tarvitsen Ubuntussa, lähde niitä asentamaan. Pakettienkäsittelyohjelmalla - joka on eri kuin Pakettityökalu - saan tiedostoja näkyviin ja zipit auki yms, mutta en sieltäkään asennettua. Pakettityökalu näitä ulkoa tulleita ei löydä. Komentorivillä voi käydä kirjoittamassa dpkg ja filenimeä, mutta ei sekään usko minua. Tässä on taas jotain jota en tajua. Ohjeistahan Ubuntussa ei ole puutetta, niitä on aina monenlaisia joka lähtöön. Mutta juuri se tärkein taas puuttuu.

No, jatkuu taas joku päivä.

Kokeilin vielä Operaakin, Mutta on sama pyydänkö ladatessa sen automaattista asentamista, vai talletanko ja yritän saada avautumaan sitten. Nichts geschecht.

Nukkumaan on paras lähteä. Töihin taas aamulla.

Ei kommentteja: