maanantai 1. helmikuuta 2010

Sika puski

sänkyyn. Ei ole nuhaa, ei kurkkukipua, ei korvakipua, ei vaikeaa hengittää, ei kuumetta eikä juuri pääkipuakaan. Mutta jokainen lihas on kipeä ja mies aivan voimaton. Vasen käsi toimii kunhan ei yritä nostaa sitä sivulle ylös; siellä koskee rokotusjälkeen. Pienet talousaskareet tekee, kevyet kolaamiset ja uunin lämmitykset, Miinan hitaat kävelyt, mutta muuten pysyy sohvan pohjalla Miinan vieressä. Nukkuu tai katselee Utubeksia. Pudottipa äkkiä tähän tilaan.

13 kommenttia:

RH kirjoitti...

Gosh... mun pitäis hakee piikki huomenna...

Yamaba kirjoitti...

Vaikutukset on hyvin yksilöllisiä. Tyttärelle ei tullut kuin parin päivän kipeä käsi, vaimolle viikon käsivarsisärky, muttei mitään tautia. Nyt kun olen kaksi päivää ja yötä maannut, alkaa tämä vähän helpottaa.

lepis kirjoitti...

No voi ei! Olen kuullut noista sivuvaikutuksista, saattavat olla todella kivuliaita. Toivottavasti menee nopeasti ohitse.

RH kirjoitti...

Hmmm... kävin rokotuttamassa itteni (tunnin sain jonotella) ja jostain syystä hoitajan laittama laastari löytyi vyötäröltä saunan jälkeen. Niin, käytiin päiväsaunassa. Mutta mihinköhän se tuikkas sen rokotteen?

Yamaba kirjoitti...

Hmmm... jos et vieläkään tunne paikkaa, niin et sinä varmaan minkäänlaisia oireita siitä saa.

RH kirjoitti...

Yöllä rupes tuntuun, kun nukuin (yritin nukkua) levitetyllä sohvalla mahatautiin sairastuneen lapsen vieressä; ei kärsiny vasemmalla kyljellä olla. Olo on vähän outo.

Yamaba kirjoitti...

Sinäkö ihan totta sait sen pistoksen kylkeesi? Outo paikka, etenkin sen mahdollisen kivuliaisuuden huomioon ottaen.

RH kirjoitti...

Eiku kyllä se tuli olkavarteen, mutta se tahtoo jäädä alle aina ku sillä kyljellä makaa. Sain sit mahataudinkin kaiken päälle, paikat kivisti ja oksetti ja pyörrytti ja kuumettakin oli. Mikä sit johtu sikapiikistä, mikä pöpöstä, kuka tietää...

Jokohan mun pitäs laittaa ne hevoskastanjat multaan?

Yamaba kirjoitti...

HHmmm ... isoina siemeninä niissä on paljon rasvaa, joka härskiintyy helposti lämpimässä. Ne luultavasti säilyisivät talven parhaiten jäisessä mullassa. Mutta jos ne ovat sinulla säilössä jossain viileässä paikassa, niin sielläkin ne varmasti menee. Muuten voisin panna ne multaruukkuun, suojata myyriltä jollain verkolla tms mitä sattuu olemaan, ja veisin ne lumihankeen. Syvälle. Idättämäänhän niitä ei kannata ruveta, ainakaan ennen huhtikuuta, jos ei ole hyvin voimakkaita kasvilamppuja käytössä. Ei niistä kasva kunnon taimia ennen kuin valoa on paljon. Ja jos ne sisällä idättää, niin aurinko helposti polttaa ilman ultraviolettisuojaa kasvaneet lehdet. Minusta puuntaimet on sille herkempiä kuin huonekasvit tai vihannekset. Vaikka olisi varovainen, puut tahtoo kärähtää.

Mutta en minä oikeasti tiedä mikä olisi parasta.

Buntu kirjoitti...

Tuossa sikisrokotteessa näyttäisi olevan jotain laatuvaihteluja. Muuten ei voi oikein selittää, miten eri tavalla ihmiset siihen reagoivat...

Itse otin piikin tiistaina ja ainoa reaktio oli tunne piikityskohdassa; kuin joku olisi painanut siihen jääpalaa. Sekin häipyi yön aikana.

Se taisikin olla 7 piikki vuoden sisään. Saa vähäksi aikaa riittää kyllä.

Yamaba kirjoitti...

Jääpalaa ...? Ihan kuin se olisi eri rokote. Minulla rokotusarpea kuumotti mieluummin. Voi hyvin olla niin kuin epäilet, että niitä rokotteita on erilaisia eriä. Luultavasti eri valmistajien tekemiä, ja niissä on tapetun viruksen lisäksi erilaiset kemikaalit.

RH kirjoitti...

Mulla ne kastanjat on kylmällä kuistilla jossain... en tarkkaan muista, mutta sinne laitoin kylmäkäsittelyyn. Mahtoiko pakkaset olla niille liikaa?

Juu, ainakin sitruunapuu tuntuu olevan herkkä UV-valolle, palaa auringossa äkkiä. Kesäisin on kyllä pohjoisseinustalla tai kuistilla, joka on pohjoiseen päin. Talvella itäikkunalla.

Mitä tulee sikapiikkiin, niin varmasti erot ihmisissäkin vaikuttaa jälkioireisiin.

Yamaba kirjoitti...

Siemeninä kaikki yleensä kestää hyvin, ja jos ei kestä niin se on jo tapahtunut. Anna olla siellä kuistilla rauhassa, pane multaan lähempänä kevättä. Sanoisin, mutten voi olla varma neuvoni hyvyydestä.