perjantai 22. tammikuuta 2010

Pohjoisessa

Kotona taas. Täällä on kotoisen kylmää, -25 astetta aamuisin. Sisällä vedetään jalkaan lämpöhousut, päälle 3-4 kerrosta paitoja ja puseroita. Vielä vilttiä jaloille jos aikoo istua paikallaan pitkään lukemassa tai kirjoittamassa. Yöllä pidetään peitto tiukasti ympärillä, eikä potkita sitä sivuun kuten etelässä. Kyllä tämänkin talon kuumaksi saisi, mutta ollaan totuttu kohtuullisen viileään. Sisällä ei ole missään lämpömittaria, joten en tiedä varsinaisia numeroita.

Olivat lämmittäneet saunan tuloiltanani ja kylpeneet. Tulin niin myöhään, että en enää itse kehdannut, menin suoraan nukkumaan. Mutta aamulla menin saunaan. Ylälaude oli vielä niin kuuma, että juuri ja juuri kärsi laatoille nahkansa laskea. Löylyä en heitellyt, mutta ei sitä tarvinnutkaan. Kun kuumalla kivellä makaili rauhassa pimeässä 20-30 minuuttia, oli täysin lämpimäksi haudottu, luita myöten rentona. Mielenkiintoista oli etelässä, mutta mukavaa on kotonakin.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Miten voi kuumalla kivellä saunoa!? Sitähän on kuin kiukaalla istuis - - tarvii varmaan olla joku alusliina? Muuten kyllä ajatus kiehtoo... en oo koskaan kivisillä lauteilla ollu, paitsi joskus uimahallissa, kun on ollu niin täyttä saunassa, että on joutunu rappusilla istuun. Eikä siinäkään ollu kiveä, vaan ihan tavallinen laatoitus.

Yamaba kirjoitti...

Se on paljon kiuasta viileämpi, kuuma kyllä, mutta ei niin kuuma että ihoa vahingoittaisi. Alusliinaa voi pitää jos haluaa, ilman on kuumempaa.