torstai 7. tammikuuta 2010

Aperture 2

Ongelma selvisi. Kuvasin kameralla RAW formaatissa, mitä yleensä vältän, koska se tekee kaikesta hitaamman. Otin ne sitten kamerasta suoraan Apertureen - ja mitä tapahtui: ei toimi vieläkään.

Jos formaatti kerran on varmasti oikea, samoin kuin importointi, niin sitten vika on ohjelmassa. Tein siihen päivityksen. Jumalauta ettei se tullut heti mieleen. PC:ssä tottui siihen ettei päivityksiä tarvinnut ajatella, ohjelmat päivitteli itseään, ja etenkin uudet ohjelmat lähti heti etsimään päivityksiä. Aperture vain ei tee sitä. Se yksinkertaisesti jököttää koneessa käyttökelvottomana, kunnes käyttäjä tajuaa päivittää koneensa. Niin yksinkertaista. Eikä hävetä yhtään.

Ei siinä mitään, nyt on luettu paljon manuaaleja, katsottu opetusvideoita ja seurattu keskustelupalstoja. Aperturessa ihan oikeasti näyttää olevan kohtuullisen paljon bugeja ja siihen tulee helposti jumittumia. Mutta on se myös varsin näppärä käyttää, tosin minulla ei vielä ole hyvään editointiin herkkyyttä sen kanssa, kunhan lähinnä leikkaan masterista tarpeettomia osoita pois, ja panen niihin vähän lisää valoa. Tammikuun alussa on vielä hankala kuvata.

Ei kommentteja: