maanantai 7. heinäkuuta 2008

Löysin mielenkiintoisen paikan. Sevenload (Sieben Tage die Woche hochladen) GmbH näkyy olevan Kölnissä 2006 perustettu turkkilais-saksalainen yhtiö, eräänlainen juutuubin, flikrin, naamakirjan ja television yhdistelmä, mutta erityisesti Tuubia selvästi teknisesti korkeammalla tasolla. Liikkua siellä voi saksaksi, turkiksi, ranskaksi ja englanniksi. Tuubista on tietysti muodostunut mahtava historiallinen arkisto, mistä löytää kaikenlaista japanilaisista 1980-luvun animeista 1940-luvun Waffen-SS:n marsseihin, 1930-luvun meksikolaisiin lauluihin ja 1960-luvun Leonard Cohenin musiikkiin, ja tässä suhteessa Tuubia ei voittane mikään paikka. Mutta sevenloadissa klassinen musiikki soi paremmin. Jos joku vaikka haluaisi tuhlata 12 minuuttia elämästään Smetanan Vltavan kuunteluun, niin TÄÄLTÄ se löytyy hienona. 

Videon kuvat eivät ole Vltavaa (Moldauta), vaan Stille Bachia (Verkkaista puroa) svaabien mailta Baijerista. Mutta ei se haittaa. 

Vierestä löytyy koraali Jesus bleibet meine Freude Johann Sebastian Bachin kantaatista BWV 147, joka on vielä hienompi. Se oli minulla vinyylilevyllä kauan kauan sitten, kunnes hukkasin sen. Tämä koraali ei kestä kuin 3 minuuttia, ja sopii kiireisemmällekin. 

 

Ei kommentteja: